Powered By Blogger

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 februarie 2010

Arta tatuajelor

Primele tatuaje au fost create probabil accidental. Cineva care avea o mică rană a frecat-o cu mîna murdară de funingine şi cenuşă din foc. După ce rana s-a vindecat, semnul astfel obţinut a rămas permanent. Multă vreme, tatuajele au fost apanajul marinarilor şi infractorilor.

În închisoare, tatuajele – făcute de profesionişti sau amatori – pot dezvălui multe lucruri, ca de pildă: cine eşti, din ce bandă faci parte, ce convingeri ai, cîţi ani ai stat în închisoare (aşa-numiţii “ani morţi”) sau poate chiar cîţi oameni ai omorît. Printre simbolurile cunoscute se numără: o lacrimă sub ochi sau pînze de păianjen pe coate, pentru a simboliza cîţi oameni a ucis individul respectiv.

Durează toată viaţa?

Chirurgia cu laser este probabil cea mai răspîndită formă de îndepărtare a tatuajelor. Pulsuri de lumină laser penetrează pielea şi sparg pigmenţii din tatuaj în fragmente foarte mici. Reacţiile corpului intervin ulterior şi încep să cureţe cerneala fragmentată, iar tatuajul păleşte în timp. Portocaliul, galbenul, verdele şi albastrul sînt mai greu de înlăturat decît roşul şi negrul. Indiferent de culori, sînt necesare mai multe sesiuni de lucru. O singură sesiune laser poate să coste oricît între 250 şi 1500 dolari.

Cateva tatuaje ale vedetelor:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu